Apai nyugtatgatásból vírusvideó

Sokan vannak Kínában, akik máris videóznak a mobiltelefonjukkal, ha olyasmit látnak, amiből botrány lehet. Ezzel többnyire csak másokat hoznak kellemetlen helyzetbe. Hasonló dolog történt egy apával is, akit a saját lánya zaklatójának tartottak.

 

 

 

 

A videó készítője azt állította, hogy a képen látható férfi egy kislányt molesztál a buszon. A felvételből vírusvideó lett. Később kiderült, hogy a két kérdéses személy valójában apa és lánya – jelentette a Zhuhai Városi Közbiztonsági Hivatal. A rendőrség hangsúlyozta: nincs semmi törvénytelen, vagy tisztességtelen a videóban. A közbiztonsági iroda közölte, hogy a kérdést már tisztázták.

Mi történt?

A rendőrség jelentése szerint a videó elkészülte és közzététele után néhány órával már mindenhol a „Zhahai busz zaklatójáról” beszéltek. A felvételeken szereplő férfi, Chen maga vette fel a kapcsolatot a rendőrséggel, ahová nem sokkal később megérkezett a felesége és a lánya is, hogy tisztázzák az esetet. Szerették volna, ha az internetezők és a hivatal is megtudja az igazságot.

Chen (31) elmondta, hogy egy napon fogta a lányát, és elvitte kirándulni. Buszra szálltak, ahol a kislány elkezdett hisztizni, hangoskodott, az apa pedig megpróbálta megnyugtatni, megvigasztalni. Később tudta meg, hogy valaki videóra vette ezt és feltette az internetre. A képeken az látszik, hogy a férfi átölel egy kislányt, és csókolgatja, míg le nem szállnak a buszról. A videó körülbelül három perces. A botrányt kereső internetezők persze azt hitték, hogy a férfi molesztálja, és azért nyugtalan a lány.

Íme egy klasszikus példa arra, amikor valaki valamit félreért, és az interneten hoz kellemetlen helyzetbe egy tisztességes embert anélkül, hogy utána járna a tényeknek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez