GPS pontokból megrajzolt leánykérés

Jaszusi Takahasi, röviden Jasszan hat évvel ezelőtt felmondott a munkahelyén és útnak indult Japánban. Az egész országot bejárta, hogy végül látogatásainak GPS pontjai kiadják a „Gyere hozzám” feliratot.

 

 

 

 

Számtalan szép helyen megfordult, rendszeresen fotózott is, illetve GPS segítségével regisztrálta azokat a földrajzi pontokat, ahol járt, pontosabban ahol járni kívánt. A hosszú zarándoklat célja ugyanis a lánykérés volt, és annak nem hétköznapi módja.

A harmincas éveiben járó japán férfi csaknem fél évig utazott, hogy végül a GPS pontokat összekötő vonalak Japán térképén a „gyere hozzám” szavakat adják ki. Még egy szívecskét is sikerült a szöveg mellé biggyeszteni. A férfi videót is készített az útról, melyet megosztott mindenkivel. Ezt láthatják cikkünk alján.

A lánykérés így már természetesen sikeres volt, de később jött még hozzá egy meglepetés. A Guinness World Records bizottsága elismerő levelet küldött, „a világ legnagyobb GPS rajza” készítőjének. A vonalak hossza ugyanis7164 kilométer, ami világrekord.

Bár a rekordot vitatják, mert létezik egy másik hasonlóan nagy GPS üzenet, melyet egy amerikai férfi készített. Az ő térképén az áll „olvass Ayn Rand-et”. Senkinek sem világos, hogy ezt a 12328 mérföldes utat miért nem ismerte el a Guinness bizottság?

{youtube}hAlsvQ32GPI{/youtube}

{youtube}xMwY7LVFswY{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez