Ellen-kampányvideó Thaiföldről – Utáljuk az országot

Thaiföld az utóbbi időben válságban van. Az elmúlt időszak eseményei annyira betettek a turizmusnak, hogy most egy furcsa kampányvideóval próbálják elcsalni a turistákat az országba.

 

 

 

 

Létezik ez bizonyos fordított pszichológia, hogy ha valamit nagyon rossznak mutatunk be, akkor nagyon jól meg tudjuk fordítani a dolgot, és képesek lehetünk rávilágítani annak szépségeire. Így mindenki imádni fogja az adott dolgot. Na, valami ilyesmivel próbálkoztak most Thaiföldön, legalábbis próbálunk ebben hinni. Egy „utálom Thaiföldöt” videót készített ugyanis a Thai Turisztikai Hivatal. A katonai puccs, vagy a brit pár brutális meggyilkolásának esete nem segítette az ország imázsának fejlődését, így ebben az 5 perces videóval próbálnak fordítani a dolgon.

A videóban egy fiatalember láthatunk, akinek ellopják a táskáját. A klipet múlt héten töltötték fel, amit Thaiföldön óriási kritika fogadott, különösen az egyáltalán nem reális fiú-lány találkozásának jelenetét. Van egy rész, ahol egy fiú találkozik egy thai lánnyal, majd hirtelen újraértékelik az országot. A thai lány persze beszél angolul. A kritikákat félretéve a klipet már 1,4 millióan látták eddig.

Nézzük meg mik azok a fontos tényezők, melyekből azt kéne gondolnunk, hogy olyan jó lenne Thaiföldre utazni, illetve milyen kritikai is ellette ezen elképzeléseket.

1) Senki nem kezd el úgy egy ország pozitív oldalát bemutatni kívánó videót, hogy „utálom az egész országot.” Márpedig ez így kezdődik. Mondjuk lehet, hogy a giccses „úgy imádom Thaiföldöt” sem lenne jó választás.

2) Az első 30 másodpercben egy turistát látunk, aki félmeztelen és zilált, mert valaki ellopta a táskáját. Valóban nincstelen lesz valaki ettől? Ezzel egyébként mit akarnak mondani? Hogyha valaki Thaiföldre megy, akkor kirabolják?

3) Nem igazán tudjuk meg, hogy miért is utálja a srác Thaiföldöt. Senki nem verte pofán, miután kővel dobott meg egy autót. Pedig egyes országokban ezt mindenki nagyon rosszul viselné, nem igaz?

4) A turistákat tényleg nem érdekli, ha folyton félmeztelenül beszélgetnek másokkal?

5) Tudják ki az igazi nagy sztár a videóban? A „szúnyog terminátor”.

6) Vajon tényleg el tudjuk képzelni a következő párbeszédet a valóságban?

Fiú a lányhoz: Te nem szép vagy…te narak vagy! (Narak = aranyos).

7) Egy majom ellopta a srác táskáját és meg is tartotta. Egy thai férfi talált rá, a szerencsétlen tolvajtól meg visszaveszik. Ez vajon azt akarja jelenteni, hogy van még remény, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba az országban?

8) Ezek után jön a videó legrejtélyesebb végkifejlete. A srác, James úgy dönt, hogy marad még két ÉVIG. Elkezd dolgozni merülő oktatóként, és angolt fog tanítani.

Íme az ország, mely tényleg azt szeretné, hogy mindenki meghosszabbítsa a vízumát.

A fenti kritikákkal együtt, melyeket a nézők fogalmaztak meg, tegyük hozzá, hogy talán a kisfilm azt el akarja mondani, hogy sokan félreértik az országot, vagy bizonyos helyzeteteket, és egy nagyon szép, kedves világról van szó, ahová érdemes elmenni. Reméljük, hogy a videó tényleg hatni fog a turistákra, és legalább kiderült, hogy csak a majmok tolvajok Thaiföldön.

{youtube}54uzEouACYs{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez