Mégsem csoportos nemi erőszak áldozatai lettek a fára akasztott lányok?

A koronatanú hazudott, amikor az üggyel kapcsolatban öt férfit vádolt a két indiai tinédzser lány megerőszakolásával és meggyilkolásával. Egy géndiagnosztikai központban elvetették, hogy nemi erőszak történt volna, mivel a holttesteken nem találták meg a feltételezett elkövetők DNS-ének nyomait. A legújabb hatósági elképzelés szerint öngyilkosságot követett el a két unokatestvér.

A legújabb vizsgálatok szerint öngyilkosságot követett el az két tizenéves lány, akiket az észak-indiai Uttar Prades szövetségi államban még májusban találtak meg egy fára felakasztva, és ügyükben a hatóságok eddig azt állították, hogy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatai – jelentette az indiai média.

Az indiai központi nyomozó hivatal (CPI) csütörtökön közzétett jelentése szerint a helyi rendőrség a nyomozás során tévesen feltételezte, hogy a két unokatestvért – egy 14 és egy 15 éves lányt – meggyilkolták. Randzsit Szinha, a CPI igazgatója a The Hindustan Times című angol nyelvű indiai napilapnak elmondta, hogy a koronatanú hazudott, amikor az üggyel kapcsolatban öt férfit vádolt a két lány megerőszakolásával és meggyilkolásával. Az öt férfit a halálesetekkel összefüggésben őrizetbe vették (állítólag először be is ismerték a bűncselekményt), de később óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket.

A helyi orvos szakértői vizsgálatok eredményének ellentmondva a hájderábádi géndiagnosztikai központban később elvetették, hogy nemi erőszak történt volna, mivel a holttesteken nem találták meg a feltételezett elkövetők DNS-ének nyomait.

Az áldozatok családjai – akik a hindu társadalmi rend legalacsonyabb kasztjának, az érinthetetlenek csoportjának tagjai – a hatóságok kiérkezéséig nem voltak hajlandóak levenni a fáról a lányok holttestét, és azzal vádolták a rendőrséget, hogy nem segített akkor, amikor a gyerekek röviddel a tragédia előtt eltűntek.

A mangófán lógó lányokról közölt képek sokkolták az indiai közvéleményt. Az egész országot feldühítette a feltételezett gyilkosság brutalitása, a feltételezett elkövetők magasabb társadalmi rangja és a helyi rendőrség tétlensége. Tízezrek vonultak utcára a nők elleni erőszak miatt tiltakozva, csakúgy mint 2012 decemberében, amikor Újdelhiben egy buszon követtek el csoportos nemi erőszakot egy fiatal lány ellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez