A koreai konyha híres arról, hogy olyan állatokat is felhasznál, amelyeket mi, Európában tabunak tartunk. De amikor erről van szó, általában a kutyáról beszélünk. pedig Koreában is ehetünk egy jó selyemhernyó, vagy éppen szöcskevacsorát. Két szót kell megjegyeznünk: beondegi – selyemhernyó, meddugi – szöcske, és már el is indulhatunk Szöul híres Moran piacára. Itt, a harmadik és a nyolcadik sor között gyakorlatilag mindent meg lehet venni, amit hagyományosan Koreában élelmiszernek gondolnak – igen, kutyát is. És aki nyitott szemmel jár, az megtalálja a rovarokra szakosodott kereskedéseket is. A rovar pedig alapvetően sütve jó. Igen ízletes, ropogós, fehérjedús csemege – tulajdonképpen olyan, mint a csipsz, mármint a ropogós része. A hernyó már kicsit furcsább – kívülről ropogós, belülről zsíros, szinte folyékony állagú eledel. Elsőre talán fura, de semmiképpen sem rossz. Már annak, aki elsőként eszi. Mert aki gyermekkorától fogyasztja, ez egyenesen imádja. Ők persze igazi ínyenccé válnak – és manapság arra panaszkodnak, hogy a jó koreai szöcskék helyett ma már kínai szöcskét árulnak Szöulban is, és annak bizony nem olyan az íze. Aki nem akar piacra menni, az menjen el az egyik úgy nevezett Hofba. A koreai háború idején elterjedt kocsmaszerűségekben az alkoholé a főszerep, de sörkorcsolyának – a mogyoró mellett – gyakran adnak pirított szöcskét.
Régebben persze nem szórakozásból ették a szöcskét, egyszerűen rém szegények voltak az emberek Koreában, és mindent megettek, amit találtak, és amiről úgy gondolták, hogy ehető. Mostanra már a jóléti állam, a fogyasztói társadalom egyáltalán nem kötelezi polgárait a szöcskeevésre. A hagyományok fenntartása viszont immár szórakozássá vált – évente több helyen is tartanak szöcskefesztivált Koreában, ahol a vadon szökdécselő jószágokat befogják, aztán jól megsütik. A legtöbbet nyáron lehet fogni. Az utóbbi időben ismét többen vannak – amióta a a koreai kormány igyekszik visszaszorítani a permetezőszerek, gyomirtók használatát, és támogatja a biogazdálkodást. A hetvenes-nyolcvanas években a kémiai kártevőirtás alaposan megtizedelte a szöcskeállományt is.
A kérdés már csak az, hogyan kell elkészíteni a jó koreai sült szöcskét: nos először az állatot meg kell megszabadítani szárnyaitól, majd egy száraz faedényben felfüstölni. Akárcsak a pattogatott kukorica, a szöcske is fog pattogni, így alaposan le kell fedni. Aztán kezdődik a tulajdonképpeni sütés – olajban, szójaszósszal, gyömbérrel fokhagymával az igazi. Akkor jó, amikor az eredetileg zöld szöcske már pirosas-sárgás színt ölt.