Ujgur nyelvoktatás a kínai tisztviselőknek Hszincsiangban

A Hszincsiang–Ujgur Autonóm terület Kína legnyugatibb és legnagyobb tartománya, ahol bár a kínai is hivatalos nyelv, a legtöbben mégsem beszélik azt. Most Ujgur nyelven oktatják a kínai tisztviselőket.

 

 

 

 

A Hszincsiangi Katonai Parancsnokság diákjai és tisztviselői végre megpróbálnak kicsit beilleszkedni az ottani világba. Kötelező ujgur nyelvoktató programot indítottak, mely nagyban segíti majd a munkájukat az autonóm területen. A program végeztével a hallgatók képesek lesznek alapszinten használni az ujgur nyelvet, (minimum 500 mondatot és 2500 kifejezést használva), ami biztosítja a könnyebb munkavégzést és egyáltalán- az életet.

Xu Jianying, a határ menti Történeti és Földrajzi Kutatóintézet tudományos munkatársa szerint a program nagyban segíti majd a jobb kommunikációt az autonóm területen élőkkel, ami idővel hozzájárulhat egymás megértéséhez és a „megfelelő társadalmi rend „kialakításához.

A Hszincsiang–Ujgur Autonóm Terület lakosságának 45%-át teszik ki az ujgur származásúak. A lakosság többsége muzulmán vallású, beleértve a kínaiul beszélők többségét is. A kínai kormány évek óta folytat harcot a területen működő, muszlim vallási alapon álló szakadár mozgalmak ellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez