Amerikában válnak a koreai házasok

Egyre több koreai pár választja a könnyű útját a válásnak, vagyis az Amerikai Egyesült Államokban, Nevadában válnak el. Egy Koreában dolgozó amerikai ügyvéd azt mondja: „Régebben még csak a gazdagok és a hírességek választották ezt az utat, hogy kerüljék a nyilvánosságot, de ma már az egyszerű emberek is Amerikában akarnak elválni.

 

 

 

 

Ha Las Vegas a szerencsejáték központja, akkor a közeli Reno a világ válásainak Mekkája. Még azok is, akik nem itt kötöttek házasságot, egyszerűen elválhatnak házastársuktól. Csupán azt kell bizonyítani, hogy a pár egyik tagja 6 hétig az államban élt a válás előtt. A párok ezek után benyújtják a dokumentumokat a helyi önkormányzatnál, és itt le is zárult a folyamat. Egy nemrég elvált ember Nevadában azt mondta: „Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű.”

Koreában a jogi szakemberek aggodalmukat fejezték ki, ugyanis a Renoban történő válás a jól átgondolt koreai törvények megkerülése. Egy bíró úgy ítéli meg az amerikai válásokat, mint egy „alattomos taktikát”, hogy elkerüljék a koreai bírósági eljárásokat. Ha egy pár korában el akar válni, és gyermekeik is vannak, akkor egy átlagos válási folyamat négy hónaptól egészen egy évig is elhúzódhat. A válást megelőzően a párnak számos konzultáción kell részt vennie, ahol megesznek a fontos kérdésekben, majd van egy három hónapos türelmi időszak, mielőtt jóváhagyják a válást.

Egy ügyvéd azt mondja: „Mostanában jelentősen megnőtt azok száma, akik az Egyesült Államokban válnak el. Nem csak azért mert gyorsan akarják csinálni, de szeretnék elkerülni a koreai procedúrát és a rengeteg papírmunkát.”

Egy bírósági tisztviselő így nyilatkozott: “Sok intézkedést léptettünk életbe, hogy a házaspárok kétszer is meggondolják, mielőtt máshol, máshogyan akarnak elválni. Szomorú, hogy az emberek az Egyesült Államokba repülnek, és nem veszik a fáradtságot, hogy itt intézzék el az ügyeiket.”

Júliusban egy férfi titokban akart elválni feleségétől Nevada államban a koreai bíróságot megkerülve. A bíró megsemmisítette a válási dokumentumokat, majd azzal vádolta meg a férfit, hogy az hamis adatokat adott meg a válási dokumentumokban. Ez nem csak azt jelenti, hogy Koreában igyekeznek megakadályozni a külföldi válásokat, de azt is, hogy így számos koreai pár kerülhet kínos helyzetbe hazájában.

Bár gyorsan egy egyszerűen megy, a koreaiak számára számos buktatóval járhat az amerikai válás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez