Halott szardíniák Hokkaidó partjainál

Hokkaidó Japán északi szigete, mely hideg, hűvös éghajlatáról ismert. A sziget partvidékén most rengeteg szardíniát sodort partra a víz.

 

 

 

 

 

Arról általában sokat hallunk, amikor nagyobb testű állatokat, például bálnákat sodor partra a tenger, vagy az óceán. Hokkaidó partjainál ezúttal több tonna szardíniával történt ez, nagy részük el is pusztult. Néhányuk még életben volt, mikor megtalálták a halrajokat, melyek körülbelül két kilométeres szakaszon terültek el Urakawa közelében – számolt be az NTV. Tisztviselők elmondása szerint legalább 100 tonna szardínia sodródott partra a héten.

A munkások mintegy 25 tonna elpusztult szardíniát szedtek össze a parton. Várhatóan az elkövetkező hetekben további halak sodródhatnak partra, így folyamatosan figyelik a halászok a partvonalat.

Tengerészeti szakértők azt mondják: a hét elején egy hatalmas légköri nyomás váratlanul hideg víz alatti áramlatokat hozott az óceánba a régióban.

“Mivel a szardíniák általában nem úsznak hosszabb ideig ilyen hideg vízben, próbáltak melegebb területekre jutni, így kerültek közel a partokhoz. Sajnos azonban ott nem megfelelő az oxigénszint, így számtalan halrajt elpusztult, mikor partra mosta víz.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez