Erzsébet királynő is köszöntötte Fredet, a 100 éves kakadut

Már keveset repked, de sokat beszél Fred, a százéves kakadu, aki Tasmaniaban, Hobart mellett él egy természetvédelmi parkban. Az utóbbi tíz évben nem járt nála orvos.

 

 

 

 

Születésnapi partit rendeztek a természetvédelmi parkban Fred tiszteletére. Húsz éve lakik a most százéves kakadu a természetvédelmi parkban Ausztráliában. Előzőleg egy idős hölgy tulajdona volt. Végrendeletében az idős hölgy úgy rendelkezett, hogy ha rokonai nem tudnak gondoskodni a kakaduról, akkor adják azt a természetvédelmi parknak Tasmaniaban. Sok ilyen állat él a parkban.

Erzsébet királynő – hagyományoknak megfelelően- a birodalom összes polgárát köszönti, ha azok elérik a 100. életévüket. A királynő Ausztrália államfője is, így köszöntője teljesen stílszerű. A köszöntőt felolvasták a százéves kakadunak. Az angol királynő igen kedveli az állatokat, korábban maga is nagy természetjáró és vadász volt. Angliában és Ausztráliában is most emlékeznek az első világháború kitörésére, ebből az alkalomból a 100. évforduló jó alkalom arra, hogy mindenkit köszöntsenek, aki egyidős a nagy háborúval.

A természetvédelmi park főnöke szerint a kakadu akár százhúsz évig is elélhet a parkban. Vadon élő társai általában hatvan éves korukban meghalnak. Fred, a százéves kakadu nem kedveli különösebben az állatorvosokat, de szerencsére az utóbbi tíz évben nem is volt rájuk szüksége.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez