Önmagát már kigúnyolhatja Kim Dzsongun

A nyugati médiumokban gyakran kifigurázzák Kim Dzsongunt, de most először fordult elő, hogy az észak-koreai sajtóban is elhangzott egy furcsa mondat. Igaz, nem a bírálók (ilyenek nincsenek), hanem a v(V)ezér szájából.

 

 

 

 

Egy televíziós műsorban a „Kedves Vezető Fia” olyasmit tett, amit egyetlen észak-koreai diktátor sem tett meg előtte: „önkritikát gyakorolt”. A műsor figyelemmel követte, amikor Kim Dzsongun meglátogatott egy észak-koreai árvaházat. A show producere a kamerák előtt megkérdezte az egyik gyerektől, hogy „milyen érzés volt Nemzetünk Hős Vezetőjét élőben látni”. A gyerek erre azt válaszolta, olyan mintha a televízióban látná őt, amire Kim Dzsongun mindenki előtt tömören megjegyezte: „Akkor unalmas mi? A gyerek – nagyon bölcsen – nem ugrott be a csapdába és a kamerák előtt ismét kijelentette: „egy élmény és öröm volt találkozni vele.”

Ilyesmire korábban még soha nem volt példa az észak-koreai média történetében. Néha-néha elhangzott ugyan olyan kijelentés, amely kissé beárnyékolta volna a vezért övező dicsfényt, de az nem kerülhetett adásba. Egy dél-koreai lap epésen meg is jegyzi az esetről, hogy ez egy igazi „Rubicon” volt és ezután jönnek a Kedves Vezető Fiának megjegyzései a saját hajáról és elhízásáról. Azt nem tudni, hogy az eset vajon baki volt az észak-koreai médiában, vagy Kim Dzsongun szándékosan intézte így a dolgokat. Az is sokat segítene a helyzet megítélésében, ha tudnánk, mi lett a műsorkészítőkkel. Maradtak a helyükön vagy már egy munkatáborban építik a fényes jövőt?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez