Halloween Japánban

Milyen érdekes, hogy a Halloween ünnepe igen népszerű lett Japánban. Tavaly pont Halloween idején jártam Tokióban, így személyes tapasztalatból mondhatom, hogy már az október hónap is minden a töklámpásokról és a jelmezekről szól.

 

 

 

Gondolhatnánk, hogy a japán kultúrától igen távol áll a Halloween, de valójában nagyon is szépen beilleszthető, arról nem is beszélve, hogy a japánok bármit képesek szinkretizálni kultúrájukkal. Így tettek ezzel az ünneppel is.

A japán mitológiában rengeteg szellem, démon szerepel, az emberek pedig imádják a rémtörténeteket. Nem meglepő hát, hogy a Halloween ünnepe, a sok rémes alak, történet és kiegészítő, valamint az utcai fesztiválok, felvonulások, ijesztegetések olyan lehetőséget adnak a társadalomban, mellyel kissé kiléphetnek a hétköznapokból, és áldozhatnak a borzongás örömének.

Ebben az időszakban az üzletek Halloween stílusba öltöznek, számos bolt pedig ünnepi kiegészítőket, jelmezeket árul. Az utcán megszaporodnak a jelmezek, s minden sarokból ránk támadhat valaki, vagy épp megkérhet, hogy készítsünk fotót mindenkivel, akinek vér folyik a testéből. A vidámparkok pedig a legfélelmetesebb programokkal várják a látogatókat októberben és novemberben, ahol rendszerint valamelyik szörnyű ősi japán szellemmel, vagy démonnal kell szembenéznünk.

Nézzünk meg pár rövid összeállítást Tokióból az idei Halloween-ról.

{youtube}NR2Yz3x9EJY{/youtube}

{youtube}5sk_9IdGvsU{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez