Egészségügyi maszk a kifutón

Amikor valaki távol-keleti országban jár, Kínában, vagy Japánban feltűnhet neki, hogy az emberek az utcán rendszeresen hordanak egészségügyi maszkot.

 

 

 

 

 

 A maszk hordása több szempontból lett elterjedt. Egyrészt Japánban nagyon félnek a betegségektől, azonban nem azért hordanak maszkot, hogy ne kapjanak el betegségeket, hanem azért, hogyha ők betegek (még ha kis mértékben is) ne adhassák át másnak. Mára már senki nem zavartatja magát, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában maszkban teszi a dolgát.

A fiatalok körében a maszk viselése -mint ahogy sok minden- elképesztő divattá nőtte ki magát. Japánban például olyan maszkokat kezdtek gyártani, melyek mintájukkal feldobják annak viselőjét.

Kínában a maszk viselésének további oka a rettenetes szmog elviselése. Az ilyen maszkokat Kínában most a kifutón láthatott a nagyérdemű közönség a Divathéten.

Ezek a maszkok persze nem hasonlíthatók a közönséges maszkokhoz, melyekhez olcsón hozzájuthatunk a boltokban. Ezek különleges dizájn maszkok, melyek ára akár egy jobb öltöny árát is meghaladhatja. Már ha az ember hozzájut.

Persze nem meglepő, hogy a maszkok által a szmog kérdése felmerült a hétvégi divathéten, hiszen Kínában az utóbbi időben rettenetesen nagy probléma, és beszédtéma a levegő szennyezettsége.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez