Michiko császárné a 80. születésnapját ünnepli

Japánban Michiko császárné tegnap ünnepelte a 80. születésnapját. A médiának azt mondta: reméli, hogy a világ békére talál, még a második világháború 70. évfordulója előtt. Ez jövőre lesz.

 

 

 

 

 

“Mindannyiunknak fontos ma, hogy akik szeretik a békét, azok továbbra is tegyenek meg minden erőfeszítést, és próbálják meg csírájában elfojtani a konfliktusokat és a szenvedést Japánban és külföldön is. Mindig törekedjünk erősen a békére” – mondta a császárné.

Azt is hozzátette: külön öröm számára, hogy a császár tavaly jó egészségben ünnepelte 80. születésnapját, köszönhetően az emberek jókívánságainak.

“Több mint 50 éve már, hogy az életemet az Ő oldalán töltöm. Őfelsége mindig szerény és alázatos maradt, folyamatosan vezetett engem és a gyerekeket: néha szigorúan, de mindig nagylelkű szívvel. Ez tehette lehetővé számomra, hogy idáig eljutottam.”

Utalva a saját gyermekeire, azt mondta: “Szülőként hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a gyerekek mindig velünk lesznek. De ahogy múltak az évek, mind a három gyermek megtalálta élete párját, kirepültek a fészekből, egytől egyig. Ők mind teljesen más karakterek, de nagyon kedvesek nekem. Bár azt hittem, hogy mindent megadtam,  szeretetet és féltő gondoskodást, valószínűleg sok dolog van még, amit megadhattam volna nekik. Hálás vagyok azonban azért, hogy a gyerekek saját erejükből érték el a céljaikat, és érett felnőtteké váltak.”

A császárné azt is elmondta, hogy a ő és a császár rettenetesen szomorúak az idén történt katasztrófák miatt.

“Ebben az évben sok mindent megünnepeltünk, de sok szívbemarkoló eseményt is megtapasztaltunk, így tájfunt és vulkánkitörést. Imáimat az áldozatok lelkének ajánlom, és mély szomorúsággal gondolok azokra, akik elvesztették családtagjaikat. Azokért is imádkozom, akik szembenéztek a vulkánkitörés nehézségeivel, segítettek, és keresték az áldozatokat.” 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez