Kína befektet a koreai filmiparba

Néhány évvel ezelőtt a brazil és venezuelai szappanoperák taroltak, most azonban az amerikai sorozatok mellett a koreai sorozatok is egyre népszerűbbek szerte a világban. Ebből Kína sem maradhat ki.

 

 

 

 

 

A hazai televíziókban is egyre több koreai sorozat jelenik meg szinkronizálva, azonban az igazi ínyencek természetesen interneten, eredeti nyelven nézik a filmeket. A koreai filmek és sorozatok története (akár történelmi, akár mai témát ölel fel) mind a fiatal, mind az idős korosztályt magával ragadja. Ez nem csak a remek dramaturgiai elemeknek, a váratlan fordulatoknak köszönhető, hanem az ismert, népszerű szereplőknek is.  A produkciók sikere miatt a kínai befektetők is egyre többet kívánnak invesztálni koreai filmekbe.

Ipari források szerint a kínai befektetők részt kívánnak venni a produkciók készítésének szinte minden szakaszában, a szereplőválogatástól kezdve, a promóción át, az utómunkáig. Természetesen azért, hogy így legyen nagyobb a nyereségük a kínai piacon.

Egy  közös film-projektet egyébként 10 éves munka után szüneteltet a CJ E&M,  az egyik legnagyobb szórakoztatóipari cég Koreában. Egyes híresztelések szerint erre azért volt szükség, mert a producerek nem voltak hajlandók beválogatni Kim Soo-Hyun-t, vagy Lee Min-ho-t, akik jelenleg a legnépszerűbb sztárok Dél-Koreában.

De azért van a plélda a közös sikerre is. Amikor a “My Love from the Star című szappanopera még csak a tervezési szakaszban volt,  a befektetők úgy döntöttek, hogy Park Hae-jin-t válogatják be a filmbe, aki népszerűbb Kínában, mint Koreában. Így Kínában a sorozat nagyobb bevételre számíthatott. A dráma hatalmas sikert aratott Kínában is, a gyártók bevétele csekély 670 millió won lett. Egy kínai weboldalon a sorozat több mint 100 milliárd wont hozott.

Mindez azt mutatja, hogy a koreai gyártók számára igen fontos Kína. Nem is kérdés, hogy a jövőben is dől a kínai pénz a koreai filmiparba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez