2 perc alatt tölt fel az új akkumulátor

Ha valaki okostelefont használ, pontosan tudja mennyi probléma van a töltöttséggel. Általában nagyon hamar lemerülünk, így folyton csatlakoztatnunk kell valamilyen áramforráshoz. Erre kétféle megoldás létezhet: vagy nagyobb aksit veszünk, vagy annak töltési idejét gyorsítjuk fel.

 

 

 

 

 

Persze van még egy megoldás, ez pedig a mostanában népszerű hordozható pótakku, amit bárhol csatlakoztathatunk az okostelefonhoz. Azonban tény, hogy a pótakkut is hosszú ideig tölteni kell.

Néhány kutató Szingapúrban a gyors töltés módszerén dolgozik. Kifejlesztettek egy olyan elemet, amely képes lesz feltölteni egy átlagos telefont alig két perc alatt. Az akkumulátorok jelenleg lítium-ion technológiát használnak, ami jelenleg népszerű a piacon, így nehéz teret adni más technológiáknak. A kutatók ezzel szemben azt mondják, hogy az új technológia két éven belül a piacon lesz.  A szingapúri Nanyang Techológiai Egyetem kutatóinak sikerült létrehozni ezt az új akkumulátort, amely rekord idő alatt tölt fel. A lítium-ion cella által használt grafit helyett az új anyag a titán-dioxid. Ez teszi lehetővé, hogy az akkumulátort ilyen gyorsan lehessen tölteni. Az okostelefon-gyártók tudják, hogy ha nagy áttörés keletkezik az akkumulátor technológiákban, akkor a gyors töltés lehet a legjobb megoldás. Az új okostelefonok, valamint a tabletek megjelenésével egyre fontosabbá válik, hogy a töltöttségi időt megsokszorozzák. A felhasználók legtöbb panasza a készülékekre az, hogy az adott eszköz nagyon gyorsan lemerül.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez