Válik a Samsung örökösnő

A Samsung elnöke, Lee Kun-hee lánya már beadta a válókeresetet 15 éves házasság után. A hoteltulajdonos hölgy tizenöt év után válik a Samsungnál alelnökként dolgozó férjtől. 

 

A pár még 1999-ben találkozott, egy fiúk született, akit Lee igyekszik magához venni. Hivatalos források szerint Lee válókeresetet adott be a Suwon Kerületi Bíróságon szerdán, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Lee azután indította meg a válópert, miután apja májusban erős szívrohammal került kórházba.

Bizonyos források szerint a válóperre azért van szükség, mert a békés megállapodás nézeteltérések miatt lehetetlenné vált. Nem tudnak megállapodni a vagyonelosztásról. Az ügyvédi iroda képviselője Yoon Jae-Yoon elmondta: “A felek már megállapodtak a főbb kérdésekben. A perre azért van szükség, hogy felgyorsítsuk a dolgokat.”

A válóper nem követeli meg, hogy a pár megjelenjen a bíróságon. A jogi képviselőik jelenléte is elég.

Az időzítés egyébként gyanakvásra ad okot sokakban, akik úgy vélik az egész spekuláció, Lee pedig ezelőtt akar elválni, mielőtt megörökli betegeskedő édesapja vagyonát.

Jogi források szerint ennek az elméletnek nincs sok értelme. Fiai, vagy lányai a törvény szerint nem jogosultak örökölni, és amíg el nem osztják a házasság ideje alatt felhalmozott vagyont, addig az örökölt dolgok, illetve ajándékok adómentesek.


Egy ügyvéd elmondta: “az örökölt vagyon nem osztható egyértelműen ketté a per során, így bőven lesz helye vitának.

Dél-Koreában egyébként a hagyományok szerint szégyen volt a válás. A modern társadalomban azonban egyre gyakoribb a távol-keleti országban is. Egyre több a gyermekét egyedül nevelő apa, vagy anya.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez