Nem kerül szabadlábra a korrupt főminiszter

Több mint 10 ezer szárít, és több mint 750 cipőt talált a főminiszterasszony házában a rendőrség Tamil Naduban. A bíróság 18 év után 10 millió dolláros korrupció miatt ítélte el a dél-indiai állam főminiszterét, akinek szabadlábra kerülését most újra megtagadta.

 

 

 

 

 

 

Nemzeti intézménynek számít Tamil Naduban Jayalalitha főminiszterasszony, akit a múlt hónapban küldött börtönbe a bíróság 10 millió dolláros korrupció miatt.

Hívei izgatottan várták a bíróság döntését. Óvadék ellenében szabadlábra kerülhet-e a szülőföldjén oly népszerű politikusasszony? A bíróság úgy döntött, hogy nem. A korrupció túl súlyos bűncselekmény ehhez. Az ítélet négy év börtön a főminiszterasszonynak, aki 18 éven keresztül húzta, halasztotta az ügyet.

India egyik legsúlyosabb problémája az általános korrupció. Nemrég befolyásos párt alakult, mely jelképének a nagy seprűt választotta, mellyel ki akarja seperni a korrupciót az 1,2 milliárd lakosú Indiából. A párt vezére rövid időre maga is főminiszter lett Delhiben, az ország fővárosában. Aztán persze megbukott, mert Indiában is kiderült, hogy nem lehet más a politika.

Ettől függetlenül a korrupcióellenes harcot minden párt felvállalja valamilyen mértékben, mert tudja, hogy jelentős részben ettől függ a népszerűsége. A bíróság pedig független Indiában, ahol a népszerű, de korrupt főminiszterasszony börtönben marad.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez