Nászutas indiai gyilkossági pere Dél-Afrikában

“A brit állampolgárságú indiai fiatalember megölette nászútján ifjú nejét, akivel két héttel korábban házasodott össze Indiában”- állítja az ügyész. “Bűnöző banda áldozata lett az ifjú asszony Fokvárosban”- ez a védelem álláspontja.

 

2010 decemberében egy indiai pár dél-afrikai nászútra indult. Fokvárosban elrabolták őket, a férfi előkerült, kutya baja sem volt. A nő holttestét fejbelőve találták meg néhány nappal később.

Dél-Afrikában a banditizmus eléggé elterjedt, ezért mindenki hitt a férj meséjének, miszerint elrabolták őket. Ő megúszta, neje nem, mert ragaszkodott az ékszereihez. Shrien Dewani, a férj visszatért Nagy-Britanniába. A feleséget, Anni Hindocha-t eltemették, csakhogy a nő családja nem hagyta annyiban. Tudni akarták a teljes igazságot. Az indiai nő egyébként svéd állampolgár volt, ezért a dél-afrikai rendőrség is jobban odafigyelt.

Három embernek fizetett a férj azért, hogy emberrablás látszatát keltve öljék meg nejét. A három férfit elfogták, akik bevallották bűnüket. Hosszú börtönbüntetést kaptak.

Dél-Afrika kérte a férj kiadatását. Az ügyvédek mindent megpróbáltak, de végül, csaknem négy évvel a nászutas gyilkosság után megkezdődhetett a férj pere Dél-Afrikában. A bulvárlapok persze közben sem tétlenkedtek. Kiderült, hogy a férj meleg, egyáltalán nem kívánt megnősülni. Indiában igen rossz néven veszi a család az ilyesmit. Azzal fenyegették meg, hogy kizárják az örökségből. Erre kötélnek állt, és nőül vette a bájos Annit Indiában, majd következett a tragikus nászút Dél-Afrikában.

A Pistorius ügy után ez a másik tragikus szerelmi történet a bíróság előtt Dél-Afrikában, ahol nagy indiai közösség él. Mindenütt, ahol indiaiak élnek nagy figyelem kíséri a pert, mert olyan konfliktusra hívja fel a figyelmet, amely elég általános. A házasságot a szülők kötik a fiatalok helyett, így aztán menetközben derül ki, hogy tudnak-e együtt élni a fiatalok?

Ez a dél-afrikai nászút mindenesetre a fiatalasszony halálával ért véget alig két héttel az indiai esküvő után.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez