Hatalmas tájfun Japánban

Erős tájfun indult útjára Tokió felé hétfőn. Japán délnyugati részén átszáguldva nagy esőzéseket és erős szelet hozott magával, ami miatt több járatot is kénytelenek voltak törölni a közlekedési társaságok.

 

 

 

 

“A széllökések sebessége elérte a 216 km/h-t is. A légnyomás 945 pascal szinten állt”- nyilatkozta a Japán Meteorológiai Ügynökség.


Ezekre az állapotokra lehet számítani az ország északabbi részei felé is, miután a tájfun elhagyta Kyushu és Okinawa szigeteket. Kelet-Japánban az előrejelzés szerint akár 100 miliméter eső is eshet az erős szél mellett.

Többek között ezen a területen van Tokió is.

“Az iskolámban már elrendelték a tanítási szünetet a holnapi napra” -mondta a 20 éves Tomoko Kakinuma, aki egy tokiói egyetem hallgatója.

Vasárnap a All Nippon Airways és a Japan Airlines is több járatot törölt a dél-japán területeken. A Kyushu Electric Co. szerint több, mint 20 ezer háztartás maradt áram nélkül. A brazil Petrobras tulajdonában lévő Nansei Sekiyu olajfinomító felfüggesztette a tengeri műveleteit a tájfun miatt, így napi 100.000 hordónyi a termelési kiesés. A leállás más műveleteket nem érint a cég szóvivője szerint.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez