Gyermekbénulás-rekord Pakisztánban – Lelövik az oltóbrigás tagjait

202 gyerek kapta meg a súlyos betegséget. Ezzel megdőlt a 2001-es rekord. Akkor 199 gyerek fertőződött meg a vírussal Pakisztánban, mely Afganisztán és Nigéria mellett az egyetlen ország, ahol még nem küzdötték le ezt a betegséget.

 

 

 

 

A pakisztáni kormány mind a 34 millió gyereket be akarja oltatni a gyerekbénulás /polio/ ellen, de sok helyen lelövik az oltóbrigádok tagjait. A tálibok és a konzervatív muzulmán prédikátorok azt állítják, hogy az oltóanyag tulajdonképp méreg, mellyel az amerikaiak, az iszlám ellenségei sterilizálni akarják a kisfiúkat Pakisztánban.

“Aggasztja ugyanis a Nyugatot és Izraelt, hogy sok muzulmán gyerek születik”- prédikálják a fanatikus muzulmán imámok.

Miért gyilkolják meg a tálibok az oltóbrigádok tagjait? 2012 óta 62 embert öltek meg, mert Oszama bin Ladent egy pakisztáni orvos segítségével tudta azonosítani a CIA Pakisztánban. Az Al Kaida félig-meddig már nyugalomba vonult vezére Abottabadban éldegélt. Abban a városban, ahol Pakisztán első számú katonai akadémiája van. A pakisztáni titkosszolgálat nem adta őt ki Amerikának.

Erre az amerikaiak cselhez folyamodtak. Egy hepatitisz elleni oltóbrigád pakisztáni orvosát megbízták azzal, hogy szerezze meg Oszama bin Laden DNS-ét. Némi készpénz ellenében a pakisztáni doktor ezt meg is tette. Később ezért le is csukták Pakisztánban. A CIA viszont biztos lehetett abban, hogy a célszemély Abottabadban él. Az amerikai kommandósok 2011 tavaszán ott ölték meg Oszama bin Ladent, a szeptember 11-i merényletek első számú felelősét.

A tálibok azóta minden oltóbrigád tagjait amerikai kémeknek tartják, s akként is bánnak el velük. Az oltóbrigádok katonai, vagy rendőri védelem alatt működnek, de így is életveszélyes vállalkozás a gyerekek beoltása fertőző betegségek ellen Pakisztánban. A kormányzat mégis nekikezd az új oltási kampánynak, mely 34 millió gyereket kímélne meg a gyerekbénulástól.

A tálibok is fogadkoznak: Végeznek az oltóbrigádok tagjaival.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez