Nincs elég férfi pornós Japánban

Shimiken megkapta a “Felnőtt filmek Királya” címet Japánban. 16 éves pályafutása alatt több, mint 7000 filmben vállalt szerepet. Mintha egy kicsit túl lenne terhelve, nem? Na, ez azért van, mert nincs elég férfi “előadó” Japánban.

 

 

 

 

 

“Körülbelül 70 férfi pornós van” – Tweetelte Shimiken nemrégiben. “Ez kevesebb, mint ahány bengáli tigris van.”

A rendszeresen dolgozó előadók száma még ennél is sokkal sokkal kevesebb. “Tízezer pornószínésznő van, havi négyezer kiadással, ehhez pedig a férfi színészek száma egyszerűen nem elég!”

Ez a szám nagynak tűnik, bár nem vagyok benne biztos, hogy az adat teljesen pontos. Azonban a Livedoor News 2012-ben arról számolt be, hogy évente kb. 6000 szinésznő debütál a Japán pornóiparban. Ezeket az adatokat mégsem kell véresen komolyan venni, hisz könnyen félrevezető lehet, olyan sok féle tartalmat foglal magába.

Azonban úgy tűnik, hogy Japánban -mint mindenhol, ahol felnőtt filmeket gyártanak- hiány van a férfi szereplőkből, a filmek száma pedig egyre nő. Shimiken arra ösztönzi a férfiakat tweetjeiben, hogy lépjenek be a szakmába. Tweetje több mint 3000 alkalommal került megosztásra. Japán legnagyobb webfórumán a kommentelők bőségesen ellátták támogató hozzászólásokkal. A legtöbb hozzászóló szívesen segítene megoldani a férfi pornósok problémáját.

Alább néhány komment:

“Az ingázás a forgatás költsége, nem a fizetésből jön le?”

“Az izmos szereplők helyett, mint Shimiken, én a régi pettyhüdt haverokat is szeretem.”

“Ember, úgy tűnik, ebbe a munkába beletörik a kukacod.”

“Hihetetlen. Hogy tudsz teljesíteni egy komplett forgatócsoport előtt?”

“Ilyen ez a pornó világ: a csajok a királynők, a férfiak meg csak kellékek.”

“Azt hiszem, a férfi szereplőknek sokkal nehezebb a dolguk. Tisztelet nekik érte!”

“Nem is gondoltam volna, hogy egy férfi sztárnak ilyen problémái lehetnek.”

“Ez a Shimiken csóka rendben van.”

Tavaly ősszel a The Daily Beast jelentetett meg egy érdekes cikket a nyugati pornóipar működéséről, s a fizetésekről. Hát, a fizetés nem valami nagy dolog, és ebben úgy tűnik Japán sem kivétel.

 

Ford:F.Eszter

(Visited 28 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez