Eltűnt 75 indiai “szent ember”

Mintegy 75 indiai, akik turistavízummal léptek két hónapja Dél-Korea területére, eltűntek. Az Igazságügyi Minisztérium tisztviselői szerint júliusban érkeztek Koreába, hogy részt vegyenek egy vallási találkozón, de később nem hagyták el az országot. Vízumuk régen lejárt.

 

 

 

 

 

Chennaiból érkeztek Koreába júliusban, mert meghívást kaptak, hogy részt vegyenek egy vallási találkozón. A magukkal hozott dokumentumok alapján keresztény vallási vezetőkként azonosították magukat. Valójában hindu gazdák voltak.

Nem is jelentek meg a rendezvényen Busanban, hollétük pedig továbbra is rejtély. A meghívást a Keresztény Nemzetközi Ifjúsági Baráti Társaságtól kapták, amely tájékoztatta a bevándorlási hivatalt, miután nem jelentek meg.

Öt bevándorlót elfogtak Busan közelében. Illegálisan dolgoztak egy gyárban.

Azt mondták a nyomozóknak, hogy körülbelül 100,000 wont (23 ezer forint) kerestek egy hónapban Indiában. 7 millió wont (több mint 1.5 millió forint) fizetettek a hamis papírokért, hogy Koreába jöhessenek.

A bevándorlási hivatal tisztviselői elmondták: a nemzetközi események irányításához és szervezéséhez sokkal jobb háttérellenőrzések szükségesek a tengerentúlon.

A legnagyobb probléma a koreai vízumok kiadása. 2011-ben 10 nepáli állampolgár lépett Korea területére, hasonló vallási eseménnyel kapcsolatos meghívólevéllel, majd eltűntek. Ötöt megtaláltak, de a többiek továbbra is szabadon vannak.

Illegális bevándorlók ellen nem lehet büntetőeljárást indítani, kivéve, ha bizonyítható, hogy tetteik szándékosak voltak. A szervezetek, melyek meghívnak külföldieket, nem kötelesek jelenteni, ha egy bevándorló nem jelenik meg az eseményen.

A bevándorlási hivatal körülbelül 45.041 illegális külföldit tart számon, akiknek holléte továbbra is tisztázatlan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez