Árvízi hős a betörő Kasmírban

Az árvíz elől a tetőre menekült egy család, melyet a rendőrök nem tudtak lehozni. Egy körözött betörő kiváló kötélmászóként megoldotta a problémát, így a család a rendőrök segítségével megmenekült az árvízi katasztrófából Kasmirban.

 

Előzetesben üldögélő bűnözők is segítettek a rendőröknek a nagy árvíz idején, mely sokszáz ember életét követelte Kasmír indiai részén. A rendőrök össze vissza kapkodtak, mert a kommunikációs hálózat is összeomlott.

Sem a főnökeikkel, sem pedig egymással nemigen tudtak beszélni, mert a mobilhálózat az árvíz következtében kimúlt. A hatalmas árvízzel így aztán mindenki úgy küzdött, ahogy tudott. A rabok is belátták, hogy jobb az együttműködés a zsarukkal, így vállvetve küzdöttek az árvíz ellen, sok családnak segítettek.

Egy körözött bűnöző még remek falmászó képességét is bemutatta, amikor kiderült, hogy a ház tetején rekedt családot a rendőrök nem tudják lehozni. A betörő kötelek segítségével felmászott és biztonságba juttatta az árvíz sújtotta családot.

A szolidaritás e szép példái nehéz helyzetbe hozzák a helyi igazságszolgáltatást: el lehet-e ítélni egy körözött betörőt, aki az árvíz idején hősiesen és önfeláldozóan segített? A zsaruk is másképp néznek azokra a bűnözőkre, akikről a legnehezebb időkben kiderült, hogy lehet rájuk számítani, ha nagy a baj Kasmírban, ahol az árvíz hatalmas károkat okozott India északi részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez