Koreai srácok elengedtek egy robotgepárdot

Bár alapvetően ez a hír Japánból származik, mint kiderült a robotgepárd alkotói valójában koreaiak, akik a Yonsei Egyetemen tanultak, Szöulban.

 

 

 

 

 

 MIT Gepárd Project

Nem nagyon kell magyarázni, hogy ezek a srácok mit is csináltak. Sokféle robotot láttunk mostanában, de ez az első olyan eset, amikor az adott robot nincs összekötve valamilyen külső támogatással, forrással, kábellel stb. a szabadban.

A Massachusetts-i Technológiai Egyetem docense Sang-Bae Kim és a kutató Hae-Won Park, egyaránt szerepelt a videón. Egyértelműen az egyik legjobb robotikai technológiát képviselik, motivációik mögött pedig érdekes tanulmányok állnak.

Bostonban korábban bemutattak egy hasonló robotot, egy vadmacskát, mely büszkén lépdelt aszfalton, hóban, jégen, sárban, ám rettenetesen hangos volt a működése. A MIT kutatói egy sokkal csendesebb kivitelezésen dolgoznak, mely kevésbé büdös, önálló elektromos áramforrással bír, tehát nem belső égésű, valamint nincs póráz.

A -még nem teljesen- gyors gepárd

Míg a gepárd robot csúcssebessége jelenleg mindössze 10 m/h (16 Km/h), a kutatók dolgoznak egy olyan roboton, amely egy nap eléri 60 + m/h (96 Km/H) sebességet. Mindezeken felül a robotgepárd nem csak egy robotkísérlet, hanem igyekeznek az igazi gepárd mozgását beprogramozni, hogy a robot pont úgy járjon, mint az igazi állat.

{youtube}XMKQbqnXXhQ{/youtube}

{youtube}wE3fmFTtP9g{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez