Ne öltözz kihívóan, ha nem akarod, hogy megerőszakoljanak!

Ezt tanácsolja a rendőrség India egyik legnagyobb városában a szebbik nem képviselőinek. 11 pontban foglalta össze jó tanácsait egy rendőrtiszt, mire a nők szervezetei felháborodtak. Nem a rendőröknek kellene megvédeniük bennünket?!

 

 

 

 

 

 

“Ne öltözz kihívóan!”- ez az első jó tanács, mellyel Kolkata (Calcutta) egyik rendőrtisztje szolgál a rendőrség hivatalos honlapján. “Mindig tudd a segély hívó telefonszámot!” Ez a következő figyelmeztetés, de a harmadik már azt várja a nőktől, hogy készüljenek fel az önvédelemre.

“Nézzék meg, hogy kik vannak körülöttük! Legyen náluk mindig paprikaspray! Mindig figyeljenek és ne álmodozzanak! Kerüljék az olyan helyeket, melyek kihaltak és rosszul megvilágítottak! Lehetőség szerint a lányok és asszonyok járjanak csoportban! Kerüljék el a zsúfolt buszokat és vonatokat, végül pedig legyenek talpraesettek!”

“Köszönjük szépen. Eddig nem gondoltunk erre”– mondta dühösen a legnagyobb nőszervezet vezetője Nyugat Bengalban. “Bocsánatkérést várunk el a rendőrségtől, mert nem jó tanácsokat, hanem hatékony védelmet követelünk!”

A rendőrtiszt, aki a listát összeállította büszke élete fő művére, és nem érti a bírálatot. “Én jót akartam. Csak segíteni akartam a nőknek.”

Az atyáskodó modor és a mögötte megbúvó tehetetlenség felháborítja a nőszervezeteket Indiában, ahol az utóbbi időben több brutális csoportos nemi erőszakot is elkövettek. A parlament emiatt megszigorította a törvényeket is. Korábban az indiai közvélemény jórésze elnézően kezelte a nemi erőszakot és hajlamos volt mindig a nőket is hibáztatni. Most ez a mentalitás változóban van, de a kolkatai rendőrségre még nem érkezett meg az új szellemiség. Ott úgy vélik, hogy a nő is hibás, ha kihívó és szexi ruhában bűnre, vagyis nemi erőszakra csábítja a férfiakat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez