A kínai kutató cég, a Baidu Inc. fejlesztette ki azt az “intelligens pálcikát”, mely megmondja használójának, hogy az adott élelmiszert biztonságos e megenni.
A Baidu azt mondja, hogy az innovatív eszköz meg tudja határozni az étel hőmérsékletét, sótartalmát és savasságát, majd abban az esetben, ha az étel elfogyasztása nem „biztonságos”, pirosan kezd világítani.
A pálcikát a 2014-es Baidu Technológiai Innovációs Konferencián mutatták be szeptember 3-án. A rendezvényt minden évben a cég rendezni, ahol bemutatják legújabb fejlesztéseiket.
A termék neve “Kuaisou”, azaz “detektív pálcika.”
A pálcika arra is figyelmezteti a felhasználót, hogy mennyi a víz pH-értéke, valamint meghatározza a gyümölcs cukortartalmát.
Egy érzékelő, mely a pálcikába van ágyazva meghatározza az olaj minőségét is, melyet a főzéskor használunk. Ahogy a rengeteg híradásból kiderül, számos étteremben többszörösen újrahasznosított, vagy régi, egészségtelen olajat használnak az ételkészítéshez. A cég szeretné, ha ebben is változás történne.
A Baidu tisztviselő azt mondják: az okos-evőpálcika gyártása bármelyik nap megkezdődhet.