Emberevés háborús filmen

Hullák a dzsungelben, ebből lakmároznak a túlélők. Japán film arról, hogy mi is történt a Fülöp-szigeteken 1944-ben, amikor a magukra hagyott japán csapatok a túlélésért küzdöttek, ahogy tudtak.

 

 

 

 

 

Sokan kimentek a moziból a velencei filmfesztiválon, de a végén vastaps fogadta a horrorrendező filmjét. Tsukamoto Sinya egy 59-es háborús film új változatát készítette el.

A remake persze kicsit más lett mint az eredeti, amelyik akkor készült, amikor a téma sokkal elevemebb volt, hiszen a résztvevők közül még sokan életben voltak. “

“Húsz éve dédelgetem ezt a tervet. Ma már szinte mindenki meghalt azok közül, akik átélték ezeket az elmondhatatlan szörnyűségeket. Azt akartam megmutatni, hogy a háború őrültség és a hősi halál tökéletesen értelmetlen”- nyilatkozta a rendező, aki egyben a film főszereplője is.

Hősünk magányos, mert tüdőbeteg. Emiatt a saját szakasza előbb kiközösíti, majd magára hagyja a dzsungelben. Mindezt a Fülöp-szigeteken, melyeket a császári hadsereg feladott az előrenyomuló amerikaik csapatoknak. Erről persze a katonák nem tudnak, csak azt érzik ,hogy magukra hagyták őket. Hősünk pedig teljesen magára marad a betegsége miatt. Hogy lehet embernek maradni ott, ahol a túlélés ára a kannibalizmus? Erre a kérdésre keresi a választ a japán film, melyet sokan esélyesnek tartanak Velencében a világ legrégebbi filmfesztiválján.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez