Újra megnyílt a Zsidó Kultúrális Központ

Iszlamista terroristák foglalták el a Chabad Kultúrális Központot és megölték annak vezetőjét és a rabbi feleségét is. A kétéves Moshe életben maradt, őt az indiai nevelőnő kísérte Izraelbe. 2008-ban az Izraeli Kulturális Központon kívül támadás ért több luxusszállodát is Mumbaiban, az egykori Bombay-ben. 166 ember meghalt.

 

 

 

 

 

A terroristákkal, akik Pakisztánból érkeztek, szinte az utolsó emberig végeztek az indiai fegyveres erők. Egy terrorista maradt csak életben.

Őt bíróság elé állították és halálra ítélték. Egy olyan iszlamista terrorista szervezet tagja volt, mely azért küzd, hogy India egyetlen muzulmán többségű állam, Kasmír csatlakozzon Pakisztánhoz, ahol államvallás az iszlám. A szervezetet a pakisztáni titkosszolgálat pénzeli, ezért India és Pakisztán viszonya 2008-ban alaposan megromlott. A halálra ítélt terroristát 2012-ben kivégezték annak ellenére, hogy Pakisztán kegyelmet kért a számára.

A 2,5 millió dollárért felújított Zsidó Kulturális Központ ugyanabban az épületben működik majd, ahol a terrortámadás végbement. Zsinagóga és múzeum is van benne, de a fő célja a Chabad-Lubavitch irányzat eszméinek a terjesztése. 26 zsidó rabbi jött el Ázsia minden részéről, hogy megünnepelje a kulturális központ újranyitását Mumbaiban.

Az indiai rendőrség szigorú biztonsági intézkedésekkel igyekszik elejét venni annak, hogy a központ ugyanolyan iszlamista terrorista támadás célpontja legyen, mint 2008-ban Mumbaiban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez