Kábszer és pornó a buddhista kolosotorban

A rendőrök lerohantak egy kolostort, mert bejelentések szerint ott kábszert állítottak elő és a szerzetesek is bőven fogyasztottak belőle. Egy szerzetest és a kolostor sofőrjét a rendőrök letartóztatták Thaiföldön.

 

 

 

 

 

A razzia során nemcsak kábszer nyomaira bukkantak, de találtak pornó DVD-ket is szép számmal. Ezenkívül fegyverekre is bukkantak. Thaiföldön május óta a hadsereg vette kézbe az ország ügyeinek irányítását, azóta a fegyvertartás szigorúan tilos.

A kolostor összes szerzetesét és noviciusát kábítószertesztnek vetették alá, ketten megbuktak a teszten. Thaiföldön a buddhizmus szinte államvallásnak számít, a lakosság döntő többsége ennek a híve. A buddhista szerzetesek nagy tekintélynek örvendenek, de az elmúlt években gyakran történtek kínos leleplezések. Elítéltek például buddhista boncokat erőszakos nemi közösülés miatt.

A katonai kormányzat mindenképp rendet akar csinálni ezen a területen is, mert a buddhista egyház az egyik legfőbb támogatója a rendszernek, melynek vezetőjét, Prayuth tábornokot nemrég erősítette meg a király miniszterelnöki tisztségében. A sáfrány ruhás buddhista szerzetesek a királypárti sárga mozgalom kulcsfigurái, és közel állnak a katonai hatalomhoz.

A kolostorok megtisztítása tehát a hatalom első számú érdeke is, hiszen ha kiderül a mértékletes életmódot hirdető budhhista boncokról, hogy a kolostorban kábszert állítanak elő és azt fogyasztják, árusítják is valamint, hogy üres óráikban imádkozás helyett pornó DVD-ket néznek, akkor meginoghat a hatalom erkölcsi bázisa.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez