Jackie Chan fia köpött: 120 művész a kínai rendőrség kábszerlistáján

Jackie Chan fiát, Jaycee Chant augusztus 14-én fogta el a rendőrség Pekingben. 110 gramm marihuánát találtak a lakásban. A filmszínész fia köpött a rendőrségen, ahol immár 120 neves művész szerepel a kábszerfogyasztók listáján.

 

 

 

Jaycee Chan a hírek szerint nyolc éve kábszerfogyasztó, ezért jól ismeri azokat, akik szintén ebben a cipőben járnak.

A rendőrséggel vádalkut kötött abban a reményben, hogy így nem kap olyan súlyos büntetést. Jackie Chan ünnepélyesen bocsánatot kért a kínai hatóságoktól a fia kábszerfogyasztása miatt.

Kínában súlyos bűntény a kábítószer fogyasztása, de azért a művész körökben meglehetősen elterjedt ez a szokás. Jaycee Chan legalábbis erről számolt be a pekingi rendőrségen. 120 ismert művész neve került a listára. Senki sem tudja, hogy pontosan ki van a listán és hogy a pekingi rendőrség mikor érzi úgy, hogy le kell csapnia rájuk.

A művészek többsége jó kapcsolatokkal rendelkezik a Kínát vaskézzel kormányzó kommunista párt soraiban. Peng Lijün asszony, a First Lady, maga is művész, a kínai Népi Felszabadító hadsereg sztár énekesnője volt és altábornagyi rangban szerelt le. Ő a művészek egyik fő protektora Kínában.

Ettől még a rendőrség bármikor lecsaphat arra a 120 kábszert fogyasztó művészre, akit Jackie Chan fia köpött be Pekingben. Szabadul-e cserében az ifjabb Chan? Ezt senki sem tudja a pekingi művész körökben, ahol mindenki azt találgatja most: ki van rajta a rendőrség 120-as kábszerfogyasztási listáján?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez