Leszbikusnak lenni Pakisztánban

Egy 29 éves nő -foglalkozására nézve vállakozó- férfi kíván lenni, hogy feleségül vehesse a barátnőjét, akivel már több mint hét éve együtt él. Mindketten életveszélyben vannak hiszen, ha mindez kiderül, akkor a két család közös erővel megölheti őket, becsületből.

 

 

 

 

Pakisztánban sem a társadalom, sem a vallás nem fogadja el az azonos neműek kapcsolatát.

Pedig a 29 éves nő már gyerekkorában fiúnak érezte magát. Később észrevette, hogy neki a lányok tetszenek. Testvérei -egy földbirtokos család tagjai- férjhez mentek, illetve megnősültek. Ő viszont tovább tanult. Ő az egyetlen, aki diplomát szerzett. Szívesen tovább tanult volna, ám megismerkedett élete nagy szereimével, egy másik lánnyal, akivel össze is költöztek a városban, ahol senki sem ismerte őket. Rejtőzködve, de boldogan éltek, ám egy nap a család lecsapott rájuk: hősnőnket férjhez adták egy távoli rokonhoz, aki sose látott korábban.

Már-már az öngyilkosságra gondolt, amikor felbukkant barátnője és együtt elmenekültek. Azóta még inkább rejtőzködni kényszerülnek, mert a népes rokonság keresi őket, hogy visszaterelje a leszbikus párt a “normális társadalomba”. Közben a 29 éves nő arra készül, hogy férfivá operáltassa magát. Csakhogy erre nincs mód Pakisztánban. Egy orvost már lecsuktak, aki ilyen műtétet vállalt.

Legközelebb Indiában van erre lehetőség, de ahhoz sok pénz kell. Marad tehát a kínos várakozás és a permanens életveszély: aki meleg, vagy leszbikus az törvényen kívülinek számít Pakisztánban. A családok szinte szent kötelességüknek érzik, hogy végezzenek velük, ha ők maguk nem számolnak le a másságukkal. Itt tart most a leszbikus pár ügye, melyet természetesen álnevekkel és a helyszínek megváltoztatásával ismertet egy kis honlap, melyet egy meleg újságíró üzemeltet.

Ők próbálnak küzdeni a homoszexuálisok jogaiért Pakisztánban, ahol az erőszakos többség semmiféle nemi vagy vallási kisebbséget nem tolerál, és ahol a tálibok szeretnék újra bevezetni Mohamed próféta szigorú törvényét, a sariat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez