Öt szekta tag bíróság előtt – Agyonvertek egy családanyát

“Nem bántam meg. Ő egy szörnyeteg volt, végezni kellett vele. Újra megtenném.”– nyilatkozta az első számú gyilkos, már a börtönben Kínában. Miért ölték meg a nőt? Mert nem adta meg a telefonszámát a szektának, melynek neve a Mindenható Úr Egyháza.

 

 

 

 

 

“Jézus Krisztus újjászületett, méghozzá női alakban és Kínában él”- hirdeti a szekta alapítója, aki immár az Egyesült Államokban él.

A Mindenható Úr Egyházának -honlapjuk szerint- már többmillió tagja van, Kínán kívül is sokan követik őket. Céljuk a Nagy Vörös Sárkány legyőzése. Ez elég világos célzás a Kínát vaskézzel kormányzó kommunista pártra, amely 1949 óta teljhatalmú úr a világ legnépesebb országában.

Hol terjeszti nézeteit a szekta?

Elsősorban falun, ahol az emberek jelentős része még írni és olvasni sem nagyon tud, és nemigen jutott túl életében a megye határán. Kínában nagy hagyománya van a keresztény szektáknak a parasztok között. A XIX. században egy parasztvezér azt állította magáról, hogy ő Jézus Krisztus fivére. Több millió követője akadt és a nagy Tajping lázadás megrendítette a császár hatalmát is. A lázadó parasztok hadseregét a császár csak külföldi segítséggel tudta leverni, és ez végzetesen meggyengítette a császárság intézményét, amely végülis 1911-ben több mint kétezer év után megbukott.

Most a Mindenható Úr Egyháza hasonlóképp szeretne leszámolni a 65 éve hatalmon levő kommunista párttal, ezért Pekingben első számú közellenségnek tekintik a szektát, melytől a keresztény egyházak is elzárkóznak. A Kínai Kommunista Párt legfelső vezetése nemrég határozatot hozott arról, hogy minden eszközzel fel kell lépni a vallási terrorizmus ellen. Az iszlamista dzsihád és a tibeti buddhisták élő fáklya mozgalmával együtt ide sorolják Pekingben a Mindenható Úr Egyházat is, melynek többezer tagját tartják fogva, bírói ítélet nélkül.

A most induló per a gyilkos szektatagok ellen alapjaiban kívánja megingatni a Mindenható Úr Egyházának népszerűségét a világtól elzárt parasztság körében. Kérdés, hogy a perrel sikerül-e, hiszen sok parasztcsaládnak televíziója sincsen. Ráadásul a parasztok nagyrésze nem is érti a hivatalos mandarin nyelvet, melyet a televízió és a rádió használ. A Mindenható Úr Egyháza viszont mindig a parasztok nyelvén magyarázza el, hogy miért kell leszámolni a Nagy Vörös Sárkánnyal Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez