Halál a sakkolimpián

Összeesett a mérkőzés után a Seychelle szigetek 67 éves versenyzője, aki a kórházban meghalt. Üzbegisztán sakkozója a szállodában távozott az élők sorából. Mindketten részt vettek a Bermuda partin, melyen mindenki berúgott a sakkolimpián Norvégiában.

 

A 67 éves Kurt Meier Svájcban született, de a Seychelle szigetek csapatát erősítette Tromsöben. A szervezők elmondták, hogy ennek a sakkolimpiának nagyon sok résztvevője volt, ezért sok mérkőzést kellett játszani. Néhány mérkőzés hat órán keresztül tartott.

1800 versenyző vett részt a sakkolimpián, munkájukat ezer edző segítette. 2000-ben két nagymester halt meg két különböző nemzetközi viadal során. Mindkettő volt Bermuda partin. Ezt a Bermuda-szigetek különben esélytelen csapata találta ki, mely rengeteg alkohollal igyekezett a sakktudás hiányosságait kompenzálni.

A sakkolimpia hírei közé tartozik még, hogy Burundi női válogatottját kizárták a versenyről, mert nem jelentek meg a versenyen. Ez még a nevezetes Bermuda parti előtt volt, tehát az alkohol nem játszhatott meghatározó szerepet. Meg nem erősített hírek szerint Burundi női sakkcsapata kereket oldott a sakkolimpiáról, melyet idén Tromsöben rendeztek meg Norvégiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez