Ferenc pápa a püspökökhöz: “Misszionáriusok legyetek, ne menedzserek!”

A fogyasztói társadalom lélektelenségét bírálta Dél-Koreában Ferenc pápa, aki egy futballstadionban 35 ezer katolikus hívő előtt beszélt. “A reménytelenség úgy pusztítja a modern társadalmat, mint a rák”- hangsúlyozta a katolikus egyházfő.

 

 

 

 

 

Ferenc pápa ezt megelőzően találkozott azokkal a fiatalokkal, akik túlélték a nagy kompkatasztrófát, mely többszáz ember életét követelte.

Dél-Korea ifjúsága körében valóságos öngyilkossági hullám pusztít. A pápa erre utalva arról beszélt, hogy az emberek kiüresítik a saját életüket azáltal, hogy Istent leértékelik.

“A remény vész el így azokban a gyorsan modernizálódó társadalmakban, melyek az amerikai modellt követik Dél-Koreában, Japánban, Tajvanon és mindinkább Kínában is”- hangsúlyozta Ferenc pápa koreai látogatásának második napján.

A katolikus egyházfő békefelhívást intézett Észak-Koreához, melynek világtól elzárkózó kommunista rendszere üldözi a keresztényeket és általában minden vallást, hiszen az állam ott deklaráltan ateista. Észak-Korea három rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki nem sokkal azelőtt, hogy a pápa repülőgépe megérkezett volna Szöulba. Kína viszont lehetővé tette, hogy Ferenc pápa átrepüljön az ország felett. 25 évvel korábban ezt még nem engedélyezték II. János Pál pápa gépének.

Ferenc pápa a gép fedélzetéről üdvözölte a Mennyei-Birodalom népét és személyesen Hszi Csinping államfőt. Kína és a Vatikán között nincs diplomáciai kapcsolat azóta, hogy a Szentszék Tajvant ismerte el Kína egyetlen törvényes képviselőjének még 1951-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez