Ki készítette a szexvideót a brit főnök luxuslakásában?

Ezt kellett kinyomoznia egy brit-amerikai házaspárnak Kína legnagyobb városában. Ma mindketten előzetesben csücsülnek. Most kezdődő perükben mindketten börtönbüntetésre számíthatnak Kínában.

 

A Glaxosmithkline gyógyszermulti Sanghajban élő brit főnöke viszonyt folytatott egy utazási iroda csinos menedzserével.

Az utazási irodát a Glaxosmithkline tartotta fenn az ügyfelei számára, akiknek luxusutazásokat biztosított, csinos hölgy kísérővel. A multi főnök és a kínai lány szexvideóját, mely a Glaxosmithkline által bérelt luxuslakásban készült, eljuttatták Londonba a cég főnökeinek, és Pekingbe a nyomozó hatóságoknak.

Mi folyik Sanghajban?– tették fel a kérdést mindkét helyen. Londonba rendelték az 52 éves Mark Reillyt és a szexvideóról faggatták. Minthogy a menedzser elvált, így a főnökei nem láttak különösebb problémát abban, ha helyi hölgyeknél keres vigaszt. A menedzsert annál jobban érdekelte, hogy hogyan kerültek a lakásába a kamerák? Megbízta tehát a brit-amerikai házaspárt, hogy nyomozzák ki az ügyet. Peter Humphrey és amerikai-kínai neje 20 ezer fontot kapott a vizsgálatra, ami kishíján 8 millió forint.

Csakhogy közben a kínai hatóságok is vizsgálódtak és óriási korrupcióval gyanúsították meg a Glaxosmithkline gyógyszermultit.

Az egész vezérkart letartóztatták, velük együtt a brit-amerikai nyomozó házaspárt is. Ők 1-3 éves börtönbüntetésre számíthatnak, mert a nyomozás során többször is megsértették a kínai törvényeket. A Glaxosmithkline sanghaji főnöke akár 10 év börtönt is kaphat korrupcióért. Itt tart most az ügy, amely része a nagy korrupcióellenes kampánynak Kínában.

Közben Nagy-Britanniában is jelezte a korrupciót vizsgáló hivatal: ők is vizsgálódnak a Glaxosmithkline külföldi ügyeiben, mert más országokból is érkeztek kínos bejelentések. A brit hatóságok együttműködnek a pekingi nyomozókkal, ami valódi újdonság. Ilyen még nem volt: közös kínai-brit vizsgálat, melynek célpontja egy angol multi, melynek sanghaji főnökéről szexvideó készült saját luxuslakásában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez