Gyorsvasút Thaiföld és Kína között

160 kilométeres sebességgel robog majd a gyorsvonat Bangkokból északra, majd tovább Kína és Laosz felé. Egy másik elágazás Malajziával és Szingapúrral teremt majd összeköttetést, gyorsvasúton.

 

 

 

 

741 milliárd bahtot szán erre a katonai kormányzat, ami 23,3 milliárd dollár. Az építkezés jövőre kezdődik és a tervek szerint 2021-ben ér véget.

Yingluck Shinawatra kormánya dolgozta ki a tervet, de az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek bélyegezte azt. Most a katonai kormányzat terjesztette elő a tervet, melyet aligha ellenez bárki is Thaiföldön. Az új terv annyiban különbözik a régitől, hogy a gyorsvasút nem száguld majd 250 kilométeres sebességgel, hanem “csak” 160-al.

Még egy érdekes változás van a vasúti tervekben. Yingluck Shinawatra kormánya gyorsvasutat tervezett Bangkok és Chiang Mai között. Thaiföld északi fővárosa, Chiang Mai a miniszterelnök asszony pártjának politikai bázisa. A katonai kormányzat minden indoklás nélkül törölte a tervet Thaiföldön.

Kínai részről is rohamtempóban építik ki a gyorsvasúthálózatot. A cél az, hogy gyorsvasúton el lehessen jutni Pekingből Szingapúrba. Ehhez még le kell küzdeni néhány akadályt, főként Laoszban, de a régióban mindenki fontosnak tartja a gyorsvasúthálózat kiépítését, amely közelebb hozza Délkelet-Ázsia országait a Mennyei-Birodalomhoz.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez