Kia Soul lesz a pápa kocsija Dél-Koreában

A lehető legkisebb autót kérte Ferenc pápa, aki nem használ páncélozott különleges járművet Rómában sem. A Kia Soulnál ugyan van kisebb autó Dél-Koreában, de a Kia Soul sem nagy, viszont jóval biztonságosabb.

 

 

 

 

 

Egy 1600 köbcentis Kia Soul viszi a pápát augusztus 14 és 18 között Dél-Koreában.

Ez lesz Ferenc pápa első útja Ázsiában. A négynapos út során boldoggá avat 124 koreai mártírt, akik jórészt a XIX. században veszítették életüket, amikor a konfuciánus királyi udvar üldözte a keresztényeket.

Ferenc pápa misét pontifikál a VI. Ázsiai Ifjúsági napon, melyet ezúttal Dél-Koreában rendeznek meg. Régebben Dél-Koreában a lakosság többsége buddhista és konfuciánus volt, de ma már a többség keresztény. Ferenc pápa nemrég bíborossá tette a katolikus egyház dél-koreai vezetőjét.

Észak-Koreában tilos a hit terjesztése. Jelenleg is munkatáborban van több olyan hittérítő, aki Bibliákat osztogatott, vagy más módon próbálta meg terjeszteni a keresztény hitet a világtól elzárkózó kommunista országban.

Dél-Koreában jelenleg nagy sikerrel játszanak egy musicalt, melynek főszereplője Phenjani Maria nővér, aki a hit mártírja lett Észak-Koreában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez