Hagyományos masszázs kínai hajón

A Peace Ark kapitánya mosolyogva köszönti az amerikai és más tengerészeket, akik látogatást tesznek a hajón a Hawai szigeteken. 22 ország flottája tart közös katasztrófavédelmi gyakorlatot. Kína nem vesz részt, de jelen van.

 

 

 

 

A Peace Ark a Fülöp-szigeteken már többször jeles szerepet játszott a katasztrófavédelemben a tájfunok után.

Most a japán flotta irányítása mellett ugyanezt gyakorolják, de a kínaiak nem akarnak japán vezetése alatt hajózni. A két állam között komoly területi konfliktus van a Senkaku – Diayu szigetek miatt. Tokióban még nem felejtették el, hogy egy kínai tábornok közölte Japánnal: “minthogy a népessége kisebb, ezért el kell fogadnia, hogy szerepe a világban is csak a tizedrésze lesz Kínához képest.”

A Mennyei-Birodalom egyre növeli flottája erejét. Legutóbb az Egyesült Államok hadügyminiszterét látták vendégül Kína első repülőgép-anyahajójának fedélzetén. Japánnak nincs repülőgép-anyahajója, de hadiflottája sem. Teljes mértékben az USA védelmére támaszkodik. Obama elnök legutóbb Tokióban erősítette meg, hogy Japán mindig számíthat az Egyesült Államok védőernyőjére. Ettől függetlenül Tokió – Abe Sinzo konzervatív kormányfő vezetése alatt szép lassan megkezdi hadereje fejlesztését, mert tart Kína növekvő katonai erejétől.

Pearl Harbourban, ezen a szimbolikus helyszínen, ahol Japán megtámadta Amerikát, ettől függetlenül dögönyözhetik az amerikai és más tengerészeket a szakképzett kínai masszőrök a Peace Ark kínai kórházhajón. A hajó nem vesz ugyan részt a nemzetközi katasztrófavédelmi hadgyakorlaton, de kapitánya mosolyogva kínálgat mindenkinek hagyományos kínai masszázst.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez