Nincs hamburger a Mekiben Sanghajban és Pekingben

Ez már a vég: a McDonalds nem árulja legklasszikusabb termékét a Mennyei-Birodalom két legfontosabb városában. Az ok a húsbotrány. Egy amerikai tulajdonban levő kínai cég romlott húst kevert a friss áruba.

 

“A Husi cég semmiféle termékét nem használjuk többé!”

Jelentette ki kategorikusan a McDonalds szóvivője Sanghajban. Miután ettől az amerikai tulajdonú kínai vállalattól kapták a marha-és csirkehúst, ezt a kettőt átmenetileg nélkülözik most a Mekiben Sanghajban és Pekingben. Halas szendvicset kínálnak helyette.

Más amerikai multik is pórul jártak a Husi-val: a Burger King, a Kentucky Fried Chicken és a Starbucks is több terméket kivont a forgalomból a húsbotrány miatt. A Husi gyárait becsukták, főnökeit pedig lecsukták. Ez nem segít a Mekin és a többi amerikai multin, Kínában ugyanis elterjedt az a nézet, hogy ha nem akarsz ételmérgezést kapni, akkor irány a Meki és a többi amerikai gyorsétterem. Lehet, hogy nem finom a kaja, de a higiénia az tuti. Most kiderült: amerikai cégek is csalnak a romlott áruval Kínában. Óriási presztízsveszteség ez. Arról nem is beszélve, hogy mit ér a Meki hamburger nélkül?

A Husi külföldre is szállított húst, vagyis Japánban és a Fülöp-szigeteken is izgatottan vizsgálhatják a húskészítményeket a Mekiben és a többi amerikai gyorsétterem-láncnál. Mi van akkor, ha ott is romlott hús volt az áru egy része? Lehet, hogy a Mekiben nem lesz hamburger a nyáron Kínában, Japánban és a Fülöp-szigeteken?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez