4-ből 1 pályakezdő kilép a munkahelyéről egy év után

Az egyetemi diplomások között a szárazföldi munkát vállalók aránya 28.6 az 1-hez, de minden negyedik, aki nem talált munkát, kilép az első évben.

 

 

 

 

Ennek fő oka lehet, hogy nem sikerült beállítani a vállalati kultúra és az igények arányát. A Koreai Munkáltatók Szövetsége vasárnap hozta nyilvánosságra a tanulmányt, miszerint 405 kis-és nagyvállalattól a diplomások 25.2 százaléka lép ki már az első év során. Ez az arány 7.5 százalékkal magasabb, mint 2010-ben volt. A szám 31.6 százalék a kis és közepes méretű, 11.3% a nagyvállalatoknál. A Szövetség azt monda: “ennek oka az alacsony fizetés, és a nem megfelelő munkafeltételek lehetnek.”

A leggyakrabban idézett okok: képtelen alkalmazkodni a munkafeltételekhez (47.6%), elégetetlen a fizetésével (24%), kellemetlen munkahelyi atmoszféra (17%).

Kim Dong-wook, a Szövetség képviselője elmondta: “a vállalkozások számára hatalmas teher az, hogy ki kell tölteniük a 18 hónapos képzési időt. Ez a tendencia javítható, ha olyan újoncokat vesznek fel, akik képesek könnyen alkalmazkodni az új körülményekhez.”

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez