Vallási lincselés: nagyi és két unokája meghalt

Hétéves volt a kisebbik unoka, akit agyonvert a felizgatott iszlamista tömeg Gujranwala városában, Iszlamabadtól 220 kilométerre dél-keletre. Az áldozatok az ahmadi szektához tartoztak.

 

Pakisztán törvényei nem ismerik el muzulmánnak az ahmadi szektát, mert az Mohamed prófétán kívül más prófétákat is tisztel. A szekta állandó üldöztetés áldozata Pakisztánban, ahol az iszlám államvallás.

Most a lincselés úgy kezdődött, hogy egy hithű muzulmán feljelentette az ahmadiak egy csoportját istenkáromlás miatt. Pakisztánban rendszeresen bíróság elé idéznek embereket istenkáromlás miatt, melyet igen nehéz bizonyítani. A feldühödött tömeg gyakran a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Most is ez történt.

A rendőrök próbálták csitítani az iszlamista tüntetőket, de ők elkezdték felgyújtani az ahmadi szekta házait. Erre verekedés alakult ki, amely lincseléssel ért véget. Egy nagymamát és két kis unokáját megöltek amiatt Pakisztánban, mert olyan szektához tartoztak, amely Mohamed prófétán kívül más prófétákat is elismer és tisztel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez