Nem ihatnak alkoholt az amerikai pilóták Dél-Koreában

Így rendelkezett a 7. amerikai légiflotta parancsnoka, Jouas altábornagy. Napi parancsában közli: érkezésük után a harci pilóták nem vehetnek és nem ihatnak alkoholt 30 napig.

 

 

 

 

 

“Komoly missziónk van! Komoly ellenféllel állunk szemben!”– hangsúlyozza az amerikai tábornok, aki a szesztilalom felett elrendelte még azt is, hogy a légierő katonáinak szigorúan be kell tartaniuk azt, hogy a takarodó este 10-kor van, a reggeli ébresztő pedig 5-kor. A két időpont között nem hagyhatják el a körletet.

Az utóbbi időben elég gyakran előfordult, hogy becsipett, vagy épp berúgott amerikai katonák koreai lányokat molesztáltak. Ebből feszültség keletkezett a helyi lakosság és az amerikai hadsereg között. A pilótáknal ezért olyan tanfolyamokon is részt kell venniük, melyeken tudós pszichológusok mondják el, hogy mit kell tenni az alkohol kísértése ellen, illetve hogyan korlátozzuk szexuális vágyainkat?

Észak-Korea az elmúlt hetekben többször lőtt ki rakétákat Dél-Korea irányába. Ezek a rakéták a tengerbe hulltak, de jelezték: Észak-Korea haditechnikája egyre fejlettebb. Közben pedig atomfegyvert is kifejlesztett a világtól elzárt kommunista rendszer, melynek vezére, az ifjú Kim Dzsongun rendszeresen atomháborúval fenyegeti meg Dél-Koreát és az Egyesült Államokat. Amerikai katonák 1945 óta állomásoznak Dél-Koreában. Észak-Korea területén nincsenek külföldi csapatok és Kim Dzsongun egyik fő követelése az, hogy vonják ki az amerikai csapatokat Dél-Korea területéről.

Dél-Korea viszont igényt tart az amerikai védelmi ernyőre, mert úgy gondolja: csakis az rettenti el Észak-Koreát attól, hogy megtámadja Dél-Koreát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez