Romlott hús a Mekiben

Azonnal kidobta a McDonald’s az OSI amerikai élelmiszer-szállító húskészítményeit, mert kiderült, hogy összekeverték a régi romlott húst a frissel. Ugyanígy járt a Pizza Hut és a Kentucky Fried Chicken is Sanghajban.

 

 

 

 

 

Kína legnagyobb városában a rendőrség letartóztatta az amerikai cég vezetőit és példás büntetést helyezett kilátásba. Állítólag más cégek is vásároltak az OSI húskészítményeiből, melyek kísérőokmányait tudatosan meghamisították. Az élelmiszer-biztonság nagyon komoly probléma Kínában. Nemrég egy helyen kiderült, hogy rókahúst adtak el mint szamárpecsenyét. A legrémesebb eset 2008-ban történt, amikor mérgező anyagot találtak a csecsemő tejben: hat gyerek meghalt és több mint 30 ezer megbetegedett. Akkor halálra ítélték a felelősöket, akik közül néhányat ki is végeztek.

Az amerikai multik épp azért vásároltak húst a szintén amerikai OSI-tól, mert nem bíztak meg a kínai szállítókban. Most kiderült, hogy az amerikai élelmiszer-szállítók épp olyan gengszter módszereket alkalmaznak a magasabb profit érdekében, mint a hazaiak. Ráadásul mindez Sanghajban történt, amely a kínai modernizáció szimbóluma. Ha ott sem lehet biztos az ember abban, hogy mit kap a Mekiben, akkor egész Kína furcsa színben tűnik fel.

A rendőrség határozottan lépett fel, amikor kiderült: az OSI nevű amerikai élelmiszer-szállító tudatosan összekeverte a romlott húst a frissel, aztán a húskészítményeket nyugodtan elküldte olyan törzsvevőknek is, mint a McDonald’s, a Pizza Hut, vagy épp a Kentucky Fried Chicken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez