Észak-Korea ifjú diktátorán kacag a kínai YouTube közönsége

“Tiltsák be a videót, amely arcátlan módon ábrázolja Kim Dzsongunt!”- ezt követeli Észak-Korea egyetlen szövetségesétől Kínától, ahol egy videón az örökké mosolygó Kim Dzsongun Obama, Putyin és Oszama bin Laden oldalán látható.

 

 

 

 

 

A pikáns összeállítás, melyet egy bizonyos Csang készített Szucsouban, sikert aratott az interneten Kínában. A gúnyos összeállítás popzenére mozgatja az ifjú diktátort, akit fiktív találkozókon látunk. Észak-Korea ifjú ura természetesen soha nem találkozott Obama amerikai elnökkel, vagy Putyin orosz államfővel. Oszama bin Laden pedig meghalt 2011-ben, még mielőtt Kim Dzsongun megörökölte volna a trónt apjától a világtól elzárt kommunista országban. Mindez nem zavarja a videó készítőjét, aki saját bevallása szerint Dél-Koreában szerezte meg a diplomáját.

Dél-Korea mind népszerűbb Kínában, miközben Észak egyre kevésbé vált ki szimpátiát. Hszi Csinping elnök többször bírálta az ifjú diktátort háborús fenyegetései miatt. Nemrég Dél-Koreában hívta fel Észak-Korea figyelmét arra, hogy nem fegyverkezni kellene, hanem jobb életkörülményeket teremteni a lakosságnak, melynek jelentős része nyomorog. Kína és Észak-Korea történetében először fordult elő, hogy Kína első embere előbb járt a kapitalista Délen, mint a kommunista Északon. Peking többször javasolta Észak-Koreának, hogy kövesse a reformok útját, hiszen az bevált Kínában.

Kim Dzsongun ehelyett kivégeztette a reformok fő hívét, a rendszer második számú vezetőjét, aki nem mellesleg a nagynénje férje volt. Ezt követően végképp feszültté vált Peking és Phenjan viszonya. Így a mostani kínai videó, amely olyannyira felháborítja Észak-Koreát, csak mosolyt fakaszt a Mennyei-Birodalomban.

Észak-Korea háborúval fenyegette meg Amerikát, ha bemutatják az Interjú című filmet. Ebben a hollywoodi moziban újságírók azt a feladatot kapják a CIA-tól, hogy öljék meg Kim Dzsongunt. Észak-Koreában még csak az előzetest látták, de annyira kiakadtak, hogy megfenyegették Amerikát: ha ősszel bemutatják a filmet, akkor kitörhet a háború a koreai félszigeten.

{youtube}HJRn-VWHtLY{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez