Jóga guru menedzseli az anyatejbankot Indiában

Két hónappal korábban született egy gyerek Radzsasztan államban, India sivatagi államában, ahol nagyon nagy a szegénység. A szülők a gyerek elvesztésétől tartottak, miután a kicsi baktériumfertőzést kapott. Az orvosok anyatejet ajánlottak, amely erősíti az immunrendszert, de az anyának nem volt elég teje.

 

 

 

 

“Folyékony arany”– így hívják Udaipur kis kórházában az anyatejet, melyet 660 anya ingyen ad, hogy másokon segíthessenek. Így a kórház is ingyen tudja adni a folyékony aranyat a rászorulóknak. A koraszülött bébi is kapott a folyékony aranyból, állapota látványosan javult. Az orvosok immár bíznak abban, hogy a korai születés ellenére megéri a felnőtt kort.

Indiában tavaly már “csak” 1,4 millió gyerek halt meg. Egy évvel korábban ez a szám még 2,3 millió volt az 1200 milliós országban. A gyerekhalandóság még mindig nagyon magas a világ második legnépesebb országában: minden ötödik gyerek, aki meghal indiai.

“Az anyatej a legjobb védelem”– gondolta és hirdette egy jóga guru, aki létrehozott egy nemkormányzati szervezetet, amely anyatejbankokat üzemeltet. Egy ilyen kis kórház felépítése és üzemeltetése nem drága, a gurunak az első kórházat 1 millió rupiából sikerült kihoznia. Ez 16 ezer dollár.

Az anyák ingyen adják a tejet, így túl sok kiadás nincsen. A hálózat immár működik India más államaiban is, melyek ingyen adják a folyékony aranyat a rászorulóknak, akik még rengetegen vannak Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez