Harry Potter seprűnyelén Japánban

Több mint 3000-en vettek részt annak a Harry Potter vidámparknak a megnyitóján, melyet Osakaban hozott létre a Universal Studio. A film szereplői közül Draco Malfoy alakítója, Tom Felton volt jelen.

 

 

 

 

Felépítették a Hogwarts kastélyt, ahol a varázslás mesterségét leshetik el a látogatók. “Úgy éreztem, hogy Harry Potter seprűnyelén ülök”- nyilatkozta egy 20 éves japán férfi, aki Nagojából csakis a Harry Potter vidámpark miatt utazott Osakaba. Harry Potter tehát még mindig hódít Japánban, ahol a könyvnek és a filmeknek emlékezetes sikere volt, nemcsak a gyerekek között. Japán az élen jár a robottechnikában, ez pedig nagy segítség a modern varázslóknak, akik Harry Potter kalandjait próbálják meg utánozni.

Az osakai Harry Potter vidámpark építői nem sajnálták a pénzt: 45 milliárd jent költöttek rá. Ez dollárban mintegy 450 milliót jelent.

Japán második legnagyobb városában látogatórekordra számít a Harry Potter vidámpark, amely elvarázsolja a varázslótanoncokat, akik egyáltalán nemcsak a gyerekek közül kerülnek ki Japánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez