Kínai vadászok Afrikában

960 ezer jüanért (154 ezer dollárért) kilőhet egy fehér rinocéroszt egy kínai vadász Dél-Afrikában. Ez az ország a szafariturizmus fő célpontja Tanzánia mellett. Kenyától kicsit félnek a terrorizmus miatt. A többi afrikai országot pedig még nem nagyon ismerik.

 

 

 

Egy tíznapos szafaritúra Dél-Afrikában 69 ezer jüanba kerül, ez 11200 dollár. Egy éves fizetése egy közönséges földi halandónak Kínában. Persze nem ők vágnak neki az ilyen utaknak, ahol vadásztrófeákat is lehet szerezni. A legnagyobb értékű a fehér rinocérosz. Ez csaknem egymillió jüant ér. A fekete rinocérosz jóval ritkább, ezért nem vadászható. Ugyanez a helyzet az elefántok esetében is, pedig a vadászok körében lenne rá kereslet.

Az elefántcsontot fehér aranynak hívják Kínában. Egy kiló 1000 dollárba kerül HongKongban. A rinocérosz szarva többet ér: 95 ezer dollárt, mert az elefántcsontot csak mutogatni lehet. A rinocérosz szarvát viszont porrá őrlik és állítólag csodát tesz: Kínában ezt tartják az impotencia legjobb ellenszerének.

A pénzes vállalkozók ölik magukat a csodálatos porért, melyet arany áron mérnek a Mennyei-Birodalomban, ahol most felvilágosító kampányt kezdtek: nem igaz, hogy a rinocéroszpor csodát tesz. Nem hozza vissza az eltűnt ifjúkori férfiasságot- bizonygatják tudós orvosok, akik így akarják letörni a feketepiacot, amely a rinocéroszok gyors kipusztulásával fenyeget Afrikában.

Amíg legálisan lehet vadászni rinocéroszra Dél-Afrikában csekély egymillió jüanért, addig félő, hogy a rinocéroszpor-ellenes kampány nincs sikerre ítélve Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez