Gömbhallal mérgezte meg barátját

Egy nő Kínában gömbhal mérgével mérgezte meg barátját. Elmondása szerint véletlenül.

 

 

 

 

 

 

A Wuhan ügyészség egy nőt különösen szokatlan bűncselekmény kapcsán vádolt meg múlt szerdán: „gyilkosság gömbhal mérgével”.

A vádlott, Miss Xiao úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el, mert depressziója egyre súlyosabb lett. Amikor meghallotta, hogy gömbhalméreg viszonylag fájdalommentes halál okoz, vásárolt néhányat online 500 jüanért (kb. 18 ezer forint), majd összekeverte azt egy fazék joghurttal és altatóval.

Azt állította, hogy a barátja véletlenül ivott a joghurtból, mikor ő nem volt a szobában. A lánynak csak akkor esett le mi történt, mikor barátja szédülni kezdett. A mérgezés után Miss Xiao kiborult, majd megitta a maradék joghurtot. Véget akart vetni mindennek. Állítólag elájultan feküdt másnap délig, barátja azonban életét vesztette.

A rendőrség azonban gyanakszik, hiszen a történetben több lyuk is van, melyek arra utalnak, hogy szándékos emberölés történt. Például a mérgezés után a lány nem lépett kapcsolatba egyetlen segélyhívó szolgálattal sem, miután rájött, hogy barátja mérget ivott. Feltételezések szerint hét napot töltött el barátja halott testével, öltöztette és még sminkelte is. Bár valószínűleg az volt az eredeti célja, hogy öngyilkos lesz, végül meggondolta magát.

További tény, hogy az incidens után a lány hazudott barátja családjának annak egészségi állapotát illetően, használta telefonját, hogy szabadságot vegyen ki annak munkahelyéről és eladta azt a számítógépet, mellyel a mérget vásárolta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez