Háború egy film miatt?!

Háborús kihívásnak tekinti Észak-Korea az “Interjú” című hollywoodi filmet, mert a filmben két amerikai végez a világtól elzárkózó kommunista rendszer ifjú urával, Kim Dzsongunnal.

 

 

 

 

A film csak októberben lesz látható a mozikban, de az észak-koreai külügy már most háborúval fenyegetőzik. A YouTube-ra ugyanis feltették az előzetest az Interjú című filmről.

Egy népszerű televíziós személyiség és a show producere meghívást kap Észak-Koreába. A feladat az, hogy készítsenek interjút a kommunista dinasztia harmadik tagjával, az ifjú Kim Dzsongunnal, aki vaskézzel vezeti országát. A CIA megkeresi a két amerikait, aki eljuthat a szigorúan őrzött diktátor közelébe, és megkéri őket egy kis szívességre: ha már arra járnak, akkor öljék meg Észak-Korea rettegett urát.

Az akció-vígjáték két amerikai hőse James Franco és Seth Rogen. Az utóbbi rendező is. Őt kérdezték arról, hogy mit gondol a háborús fenyegetésről?

“Már sokszor meg akartak ölni, de általában csak azután, hogy látták a filmet, melyért leperkálták a 12 dollárt.”

Az Interjú című filmet csak októberben tekintheti meg a nagyérdemű közönség Amerikában és szerte a világon. Észak-Koreában nincs nagy veszély, hiszen amerikai filmet ebben az országban sohasem vetítenek. Még egy amerikai film birtoklása is videókazettán hosszú-hosszú börtönbüntetést jelent. Internetkapcsolat a világgal a lakosság számára elképzelhetetlen. Csakis a legmegbízhatóbb elvtársak juthatnak hozzá az internethez, melyet igyekeznek igen szigorúan ellenőrizni Észak-Koreában.

A főszereplő-rendező egyébként elmondta: kezdetben még arról volt szó, hogy a jelenlegi diktátor papája lesz a célpont. De Kim Dzsongil 2011 decemberében meghalt és azóta fia, Kim Dzsongun az úr a világtól elzárkózó Észak-Koreában, ahol most háborúval fenyegetik Amerikát egy hollywoodi vígjáték miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez