Véres mennyegző Pakisztánban

“Szép esküvőt rendezünk nektek, szülői áldással.”- ígérte a 17 éves ifiasszony mamája az ifjú párnak, amely a szülők engedélye nélkül mondta ki a boldogító igent. A fiatal pár hitt az ígéretnek, de ez lett a veszte: az örömapa átvágta mindkettőjük torkát.

 

 

 

 

A 31 éves férj olyan törzsből származott, melyet alacsonyabb rendűnek tartanak Pendzsab államban, ahol a kettős gyilkosság történt. Pakisztánban vidéken teljesen természetesnek tekintik, hogy megölik a fiatal lányt, ha a szülők engedélye nélkül megy férjhez. Ilyen “becsületbeli” gyilkosságból 869-et jegyzett fel tavaly Pakisztánban egy jogvédő szervezet. Valószínű, hogy több is volt, de vidéken sokszor be sem jelentik az ilyen eseteket.

Most a rendőrség letartóztatta a gyilkos apát, de nem valószínű, hogy súlyos ítéletet kap. A törvény ugyanis lehetővé teszi, hogy felmentsék a gyilkost, ha a család megbocsát neki. Jelen esetben például az anya megbocsájthat gyilkos férjének azért, mert megölte a lányukat.

Ez történt a múlt héten egy hasonló esetben. A család megesküdött a szent Koránra, hogy nem lesz bántódása a lánynak, aki engedély nélkül kötött szerelmi házasságot. A fiatalok tudták, hogy hazudnak nekik. Rendőri védelmet kértek, de hiába. Végül a család egyik tagja lelőtte az ifiasszonyt. Az ifjú férjnek sikerült elmenekülnie, búvóhelyéről feljelentette a gyilkost, de hiába. Az örömapa ugyanis elballagott a pakisztáni rendőrségre és közölte: becsületbeli gyilkosság történt és ő megbocsát a gyilkosnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez